דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב שטרן: ביקורת יין 

מאת    [ 15/07/2012 ]

מילים במאמר: 747   [ נצפה 2719 פעמים ]

יקב שטרן בבר יין 107

או שזה הפוך, בר יין 107 ביקב שטרן.

מאת : שף אלון גונן

 

בחיפה, אל מול הנוף המדהים של הנמל וההרים שסובבים אותו יש בר יין מעניין ומרתק שמתמקצע בנוזל האדום לבן הזה. יורם בליכר וברק הראל  הם חובבי יין  שהחליטו להפוך את התחביב שלהם לנחלת הכלל ופתחו בר יין מושקע עם חשיבה לטווח ארוך. לא פשוט להחליט על תפריט יין בבר שכזה. מצד אחד יש את היינות שהם אוהבים ומצד השני יש את עם ישראל. ללכת בין הטיפות הללו זו אומנות לשמה. מאות היקבים הישראלים שקיימים בשוק היום משוועים למקום שכזה. בעיקר יקבי הבוטיק שהאינטימיות עם הלקוח מעניקה ליינן כח להמשיך לעשות יינות שונים. יש מספיק יינות של יקבים מסחריים בסופרים ובחנויות היין . וכשאני מגיע לבר יין מקצועי אני מצפה שהבעלים ידע לרגש אותי כל פעם מחדש ויעניק לי חוויה אחרת. מיינסטרים קיים בכל פינה בעיר . כן גם בתל אביב.

איך עושים את זה זו שאלת מיליון הדולר . אבל האמת שזה לא צריך לעלות כל כך הרבה. לכל החפצים לדעת איך עושים את זה אז כל מה שצריך זה להגיע לבר יין 107 ולראות איך זה עובד.

צריך לחשוב יין, צריך להבין יין וגם כן מה לעשות אי אפשר בלי . צריך גם לשתות יין והרבה יין וזה מה שעושים בבר 107. עשרות בקבוקי יינות בוטיק נמצאים בתפריט , חלקם מוכרים יותר רובם מוכרים פחות, טעימות יין ללקוחות, הרצאות יין, טעימות עיוורות, הרצאות יינן, אירוח יינן, וכמובן התייחסות נכונה לנוזל הזה . אנשים לא מדובר בנקטר האלים. מדובר בנוזל אדום או לבן לפעמים רוזה שעושה לנו טוב ומעניק לנו אושר. לא יותר . לא צריך הרבה להתפלסף לא צריך לפחד מזה שבעצם לא הרבה מבינים ביין . צריך להעניק ללקוח את החוויה הבסיסית של הכרות עם הנוזל הזה ולגרום לו להפסיק לפחד ממנו . זה בדיוק מה שקורה בבר יין 107. לצד תפריט מעניין ומגוון החוויה בבר היין מהנה ומרתקת.

                 

יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.

יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

 

בטעימה:

קברנה פרנק 2009 : צבע היין רובי בוהק עם שוליים מעט חומים. 13 חודשים בחבית ו 14% אלכוהול. ריחות טובים של דובדבן בשל עם מעט וניל בקצוות, סיגליות פלפל שחור ומעט טבק. בטעימה היין ממלא את הפה בפרי טוב , לעיס ודחוס עם חמיצות טובה . טעם מנטה קליל ומרירות באפטר טייסט המאוד חמאתי עושים את היין הזה ליין מדהים עד כדי גאונות של יינן.

 

קברנה פרנק 2010: 13 חודשי חבית ו 14% אלכוהול, גם כאן היין אדום רובי בוהק, ריחות הפלפל השחור יותר מורגשים באף והווניל נעלם וקצת חבל. טעמי פרי צעיר של פטל שחור. עפיצות מאוד נעמה ואפטר טייסט עשיר מאוד. לאחר כמה דק בכוס מתפרצים דובדבנים . יין מרגש.

 

 

רותם 2010: בלנד בורדו קלאסי ( 52%  קברנה ). 13 חודשי חבית , 14% אלכוהל.

זה יין קלאסי לאוכל. יין שמלטף את החייך ומעניק אין ספור טעמי פרי טוב . עפיצות קלה מאוד וגוף בינוני ואנו מקבלים יין אלגנטי עם חמיצות נעימה ומעט מנטה באפטר טייסט . עושה רושם שתפקיד היינן בבלנד הזה הסתכם באיסוף ענבים משובחים ומיזוגם יחד. וזו גדולתו של היין.

שאפו.

 

רותם 2009: 13 חודשי חבית 14% אלכוהול. גם זה בלנד בורדו קלאסי והפעם 64% קברנה סובניון לצד המרלו, הקברנה פרנק והפטיט וורדו. מדובר ביין מורכב מאוד ולעיס מאוד. היין מאוד מזכיר את יינות Medoc של בורדו. זה היין שהכי אהבתי בטעימה.

 

רותם 2008: 65% קברנה, 13 חודש חבית, 14% אלכוהול. פרי טוב וחזק, יין אלגנטי עם אפטר טייסט מרתק של זיתים ואפילו טאפנד. יין שמעלה חיוך על הפנים.

 

קברנה סובניון רזרב 2010: היין עדיין תפוס בבקבוק. הדקנטר איפשר לשד הזה רק לרמוז על עתידו.

ריח פרי בשל, חמיצות גבוהה לצד חמאתיות מלטפת, יין לעוד 3-5 שנים. לקנות ולשמור.

 

קברנה סובניון רזרב 2009: המון שוקולד, המון פרי אדום צעיר, המון עשבי תיבול, יין לא רגוע. יין גס וסמיך, סוג של בומבסטיות. עוד שנה ילד, תירגע.

 

 

לסיכום: יינות שטרן הפתיעו אותי באתי לחיפה למצוא מקסימום אתונות וחזרתי לתל אביב עם  טעמים מלכותיים בפה.

 

בר יין 107 : חממה נפלאה ואיכותית ליינות ישראלים ולא רק. יקבים אם אתם לא שם אתם רוצים להיות שם. והמקום מומלץ גם לתל אביבים שראו וטעמו הכל. שווה את הנסיעה.

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב